85-годишен мъж от врачанското село Рогозен е бил нападнат и ограбен от

...
85-годишен мъж от врачанското село Рогозен е бил нападнат и ограбен от
Коментари Харесай

Рецидивисти нападнаха и ограбиха възрастен мъж във Врачанско |

85-годишен мъж от врачанското село Рогозен е бил нападнат и ограбен от двама рецидивисти, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. 

Сигналът е подаден на 21 февруари за това, че ден по-рано двама непознати нападнали възрастния мъж и му лишили 280 лв., както и мобилен телефон. 

Единият от причинителите е арестуван, другият се укрива и е разгласен за търсене. Образувано е досъдебно произвеждане.

" Гледах мача ЦСКА-Славия. На полувремето станах, с цел да си включа кислорода. Това стана към 18:45 ч. Влизат двама - единият по-крупен, а другият – дребен. Големият напряко с два юмрука ме удари в главата. Аз паднах на леглото, стартира да ме бие с някакво желязо по главата. Разбрах след това, че бил револвер ", разказа нападнатият мъж пред бТВ. 

Нападателите го заплашили, че в случай че не им даде парите си, ще го гръмнат. Цветан им дал наличните си средства и им споделил да си тръгнат, тъй като почнал да се утежнява в резултат на ударите и да се задушава.

" Видях, че ще се умира. Задушавах се, сърцето не работи ", каза още потърпевшият. 

След като взели 280 лева, двамата мъже си тръгнали. Цветан престоява самичък през нощта, най-после съумява да излезе и да се свърже с брат

си, който живее в прилежащата къща.

" Двамата причинители са престъпно проявени и добре познати в общината. Единият е единствено на 15 години, само че към този момент има няколко каузи против него, като едното е за обезчестяване. Другият е рецидивист излязъл неотдавна от пандиза, осъждан за многочислени обири ", сподели кметът на Рогозен Пламен Кюковски.

В община Хайредин има четирима служители на реда, които би трябвало да обслужват шест села, което е извънредно незадоволително, уточни още кметът на Рогозен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР